Rebirth Day – TOGETHER FOR CHANGE

Voor de vierde keer op rij onderschrijft BOZAR het pleidooi van kunstenaar Michelangelo Pistoletto voor een duurzame en verantwoordelijke verandering in onze samenleving.

Eregast van deze editie is Kasper Vandenberghe, al tien jaar performer bij Troubleyn / Jan Fabre. Als voorbereiding op zijn onderzoek rond rituelen voor Theater Aan Zee (TAZ 2018), zoomt Vandenberghe nu alvast in op één symbool: Pistoletto’s herwerking van het wiskundige symbool voor het oneindige, gecreëerd door drie cirkels.

In Panic Fear of Standing Still brengt de kunstenaar één getij lang een ritueel in beeld waarbij vier vrouwelijke performers de strijd aangaan met de zee. In deze 6-uurdurende performance én video, tussen land art en bewegingsritueel, staat het tikken van de tijd centraal. Het symbool van Rebirth-day / Derde Paradijs wordt door de performers gecreëerd en door de natuur weer afgebroken. Ze worden heen geslingerd tussen de tijd (Kairos) en weer geslingerd naar de klok (Kronos) die ons dagelijks leven bepaalt.

 

Met: Emilie Camacho, Coralie Meignet, Alexandra Pholien, Annabel Reid
Concept en artistieke leiding: Kasper Vandenberghe (vzw De Blijde Boodschap)

BOZAR is sinds 2014 een van de Belgische ambassadeurs van Rebirth-day / Derde Paradijs.

Source: https://www.bozar.be/nl/activities/136765-rebirth-day—samen-voor-verandering